Curăță regulat părul și blana, ridică firele de covor și folosește o soluție care respinge murdăria – îți spunem câteva trucuri simple cum să îngrijești covorul pentru a-l păstra mereu curat.
Dacă ai animale de companie, știi cât de greu este să cureți blana lor. Pentru a îndepărta blana de pe covor, folosește un raclet pentru geamuri cu margine de cauciuc. Treci racletul peste covor: datorită încărcăturii statice, blana se va lipi de raclet. Părul lung poate fi periat de pe covor cu ajutorul unei perii obișnuite pentru haine.

Pentru murdărie ușoară sau resturi vărsate, folosește un rulou lipicios – trece partea lipicioasă peste textil și murdăria se va lipi de el. De asemenea, ruloul este potrivit pentru curățarea covoarelor cu fire foarte lungi: mai întâi, îndepărtează murdăria cu partea lipicioasă, apoi întoarce covorul și aspiră-l pe partea din spate pentru a îndepărta praful rămas.
Curățenia covorului depinde și de cât de des ridicați firele aplatizate. Praful se acumulează sub ele și devine mai greu de îndepărtat în timpul curățării. Pentru a evita această problemă, periați firele cu o perie de haine cel puțin o dată pe lună.
Locurile unde a stat mobilierul sau alte obiecte grele sunt mai greu de îndreptat. Pentru acestea, puneți un cub de gheață pe zona aplatizată, lăsați-l să se topească câteva minute, apoi ridicați firele cu grijă folosind o periuță de dinți.

Dacă ai vărsat accidental o ceașcă de cafea pe covor sau l-ai murdărit în alt fel, trebuie să te ocupi imediat de pată. Întârzierea poate duce la necesitatea unei vizite la curățătorie. Încearcă să tamponezi imediat lichidul cu un prosop de hârtie sau un prosop obișnuit, pentru a împiedica absorbția acestuia.
Dacă este vorba de o pată întunecată, cum ar fi ceaiul vărsat, trebuie să prepari următoarea soluție: amestecă soluție de spălat geamuri cu apă curată în proporție de 1:2. Apoi aplică soluția pe pată și acoper-o cu o bucată de țesătură de bumbac. Calcă țesătura de deasupra cu fierul de călcat pentru ca murdăria să se transfere pe țesătură.
Pentru alte pete, poți încerca o altă soluție: ia bicarbonat de sodiu, detergent de vase și oțet de masă. Amestecă ingredientele și toarnă soluția într-un recipient cu pulverizator. Aplică amestecul pe pată, apoi șterge cu o cârpă curată sau un burete.
Covorașele de dimensiuni mici pot fi spălate în mașina de spălat. Astfel, este ușor să cureți textilele din baie, hol sau de pe balcon. Totuși, asigură-te că verifici etichetele de pe produse: dacă este specificat că spălarea în mașină este interzisă sau necesită curățare chimică, nu experimenta. Dacă nu există astfel de indicații, poți folosi mașina de spălat.
Alege un program cu apă rece și adaugă detergent lichid. Pentru produsele cu bază de cauciuc, evită folosirea înălbitorului, deoarece poate deteriora baza. După spălare, atârnă covorul pe balcon, dacă este posibil – în aer liber, textilele se usucă mai bine.

Probabil știi că încălțămintea poate fi tratată cu un compus hidrofug pentru a nu se murdări pe vreme ploioasă. Același lucru se poate face și pentru covor. Pentru asta, poți duce covorul la curățătorie sau poți cumpăra un spray special. Dacă alegi varianta din urmă, asigură-te că citești instrucțiunile pentru a vedea la ce materiale este adecvat compusul. De obicei, acesta poate fi folosit pe covoare din lână și materiale sintetice, mochete și tapițeria mobilierului.

Nu lăsa petele și murdăria să îți strice covorul preferat! Echipa noastră de profesioniști este aici pentru a te ajuta să păstrezi covoarele curate și frumoase. Apelează la serviciile noastre de curățare covoare pentru rezultate impecabile.
Articole recomandate
TOP 9 soluții pentru a curăța covoarele în condiții casnice
Cum să curăți efectiv covoarele cu fibre lungi
Super Ofertă la curățarea covoarelor, mobilierului și auto!